Project Description

Ingrediente:

500 grame lapte praf

200 g unt

500 g zahăr

100 g cacao

200 ml apă

o cană sau două miez de nucă (în funcție de cum vă place nuca)

50 g. stafide înmuiate în rom

esență de rom

Mod de preparare:

1. Puneți pe aragaz o oală cu zahărul cu apa. După ce dă în clocot, mai lăsați să fiarbă cinci minute.

2. Luați vasul de pe foc și adăugați untul și esența de rom.

3. Frecați până devine o cremă omogenă.

4. Separat, într-un castron mai adânc se amestecă laptele praf (cernut dacă se poate) cu cacao (tot cernută), până devine maronie.

5. Turnați amestecul lichid peste laptele praf și amestecați continuu, ca să nu se formeze cocoloașe și puneți treptat și nuca. Atenție! Dacă în timp ce turnați compoziția vi se pare că se amestecă prea ușor, nu puneți tot amestecul lichid. Compoziția trebuie să fie densă.

6. Ungeți o o tavă cu unt sau margarină, peste care turnați compoziția amestecată de mai sus.

7. Nivelați cu un cuțit/spatulă udată/trecută prin apă.

8. Băgați ciocolata la rece pentru minim 4 ore.

Dacă vreți să vizionați exact modul de preparare urmăriți filmulețul de mai jos: