Project Description

Ingrediente:

1 kg cartofi (5-6 cartofi mari), curățați de coajă

1/4 linguriță sare

4 linguri de unt

3 linguri muștar Dijon

1 cană (250 g) brânză Raclette, ușor topită în prealabil (în cuptorul cu microunde sau in baie de abur)

3 linguri de mărar mărunțit, de preferință proaspăt (dar merge și uscat)

Mod de preparare:

1. Încinge cuptorul la maxim.

2. Într-o oală cu gura largă fierbe în apă cu sare cartofii, până se înfige ușor furculița în ei (circa 20 de minute). Răstoarnă apa, curăță cartofii.

3. Pisează cartofii cu o furculiță ori cu pisălogul de piure. Adaugă sarea, untul, muștarul și brânza Raclette rasă și amestecă până la omogenizare.

4. Pune amestecul într-o tavă, în cuptor, pentru 10 minute, nu înainte de a mai rade puțină brânză Raclette.

5. Presară peste cartofii scoși din cuptor puțin mărar pentru savoare și culoare.