Project Description
Meriosarele pot fi inlocuite sau completate si de alte fructe deshidratate, in functie de ce aveti prin casa. Eu am pus merisoare + afine, dar mergeau si cirese uscate, ori stafide. Totul e in functie de gusturi sau de ce gasiti prin casa sau la magazin.
Ingrediente:
3 cani fulgi de porumb (am folosit fulgi de porumb cu miere si fulgi simpli)
1/2 cana de fructe uscate (am folosit merisoare + afine)
2 cani (400 grame) de ciocolata amaruie (neagra) maruntita fin
Mod de preparare:
1. Intr-un bol rasturnati fulgii de porumb pe care incercati sa-i maruntiti usor cu mana, impreuna cu fructele uscate. Amestecati-le.
2. Intr-un vas pus la bain marie (adica deasupra unui vas cu apa fiarta) turnati o cana si jumatate din ciocolata maruntita. Amestecati circa 3-5 minute pana se topeste. Ultimul sfert din ciocolata maruntita adaugati-l abia dupa ce ati luat vasul de pe foc. Omogenizati si turnati peste fulgii cu fructe. Amestecati pentru ca ciocolata sa ajunga in cat mai multe zone ale fulgilor si fructelor.
3. Cu o lingura formati mici gogoloaie (vor fi foarte neregulate dupa cum va prindeti si din poza), pe care le puneti pe o hartie de copt. Tava cu hartia de copt puneti-o in frigider pentru minim o ora.
Fotografiile au fost facute cu un aparat Canon EOS Rebel T5i, obiectiv 18-135 mm
Leave A Comment