Project Description

Pregătite mai degrabă în perioada sărbătorilor, bomboanele condimentate cu migdale si curmale pot fi oricand un deliciu pentru cei care preferă să mănânce un desert sănătos. Mai ales dacă folosiți ingrediente bio, cum am făcut eu procurându-le de la Republica Bio.ro (am lăsat link la ingredientele care sunt luate de la ei).

Vă provoc așadar să încercați ceva nou, fără zahăr, din produse sănătoase, ceva care merge la orice vârstă dar ține de deschiderea de a testa gusturi și combinații noi. Mie îmi place să cred că dacă tot suntem pe acest pământ și nu avem alergii ori alte probleme medicale, combinațiile

Ingrediente Bomboane condimentate cu migdale si curmale:

1/4 cană fulgi ovaz,

1/2 cană curmale bio fara samburi,

1/2 cană unt de arahide (sau de migdale neinducit),

1 lingură seminte de mac,

1 linguriță extract/esență de migdale,

1/4 linguriță nucsoara rasa

puțină scorțișoară

puțină apă fierbinte cât să se amestece ingredientele în robot (circa jumătate de cană)

Mod de preparare Bomboane condimentate cu migdale si curmale:

1. Tocați mărunt curmalele.

2. Puneți într-un robot de bucătărie fulgii de ovăz, curmalele, untul de arahide, esența de migdale și nucșoara proaspăt rasă. Puteți adăuga (opțional) și puțină scorțișoară. Nu uitați de semințele de mac.

3. Apăsați pe mixer pentru câteva secunde, opriți și adăugați și apa fierbinte. Atenție, turnați cu grijă, trebuie să aveți o textură cremoasă, greoaie, o pastă groasă nu ceva lichid.

4. Răsturnați compoziția într-un bol și pregătiți-vă de dat forme bomboanelor.

5. Țineți alături un pahar cu apă fierbinte, o linguriță sau cupa/lingurița de înghețată. Vă recomand să dați formă cu aceasta din urmă. După fiecare mingiuță făcută băgați lingurița în paharul cu apă.

6. Cu mâinile puțin umezite în podul palmei rulați fiecare biluă pentru a-i da o formă mai atrăgătoare de bomboană.

7. Le puteți servi chiar acum sau după ce le-ați ținut la la frigider.