Project Description

Sanatos si gustos, cu drag recomandat si pregatit de Clubul Raw Desertarienilor, cu care incepem astazi o colaborare pentru rubrica de dulciuri raw vegane. Am facut rost si de ingrediente proaspete si sanatoase de la firma Green Sense care ne-a ajutat sa realizam aceasta reteta video. 

Atentie, batonul energizant poate fi consumat de oricine, fie el carnivor, vegan sau diabetic. Nu are zahar ci doar dulceata fructelor si putin sirop de agave care sa lege ingredientele in blenderul super tare pe care-l aveti. Batonul energizant poate fi luat la micul dejun, poate fi luat la pachet dupa un antrenament la sala, poate fi consumat in orice moment al zilei va doriti.

Ingrediente:

50 grame nuci braziliene 

50 grame nuci macadamia

150 grame alune de padure crude

100 grame smochine

50 grame stafide (aurii sau brune)

50 grame aronia

100 grame curmale fara samburi

100 grame prune uscate

50 grame merisor

50 grame goji

1 lingura seminte in

1 lingura seminte de chia

2 linguri sirop de agave

Mod de preparare:

1. Cantariti si pregatiti ingredientele.

2. Introduceti in blender nucile si alunele si procesati la viteza maxima 2-3 minute.

3.  Adaugati restul ingredientelor si continuati procesarea pana obtineti o compozitie omogena, lipicioasa. Mixati pentru 3-5 minute (in functie de puterea aparatului). Noi am folosit un Thermomix.

4. Rasturanti compozitia intr-o folie alimentara transparenta, pentru a o omogeniza si compacta. Intindeti cu degetele si lasati o grosime de circa o palma. Bagati la frigider macar o ora.

5. Taiati-le in forma dorita si savurati-le cu placere cu prietenii sau cand aveti nevoie de un moment de energie.