Citatul din titlu aparține Juliei Child, celebra autoare de cărți de bucate femeia care a schimbat modul în care gătesc americanii.
Cunoscută la noi prin filmul ”Julie & Julia”, în interpretarea lui Meryl Streep, prima femeie bucătar profesionist a ridicat la rang de artă gătitul acasă. Cărțile ei, sfaturile și emisiunile de televiziune au fost făcute în scopul de a arăta oamenilor că gătitul acasă poate fi în primul rând distractiv și accesibil pentru oricine își dorește.
În România nicio editură nu s-a ”riscat” să-i publice cărțile, deși dragostea pentru gătit a românilor este în creștere, la fel ca și dragostea pentru mâncărurile franțuzești pe care le prezintă Child. Cartea sa, ”Mastering the Art of French Cooking” a fost 5 ani la rând în topul celor mai vândute cărți de bucate din America. Julia Child s-a specializat în arta gătitului la Paris, la celebrul Cordon Bleu, curs urmat în România de Irina Stăncescu de la Pain Plaisir.
Mai multe despre Julia Child puteți citi aici.
O să vă dau doar 5 din ponturile sale, experiența și sfaturile Juliei Child fiind foarte apreciate și căutate. Poate vom auzi cândva de o carte Julia Child tradusă și în românește.
1. Dacă fierbi usturoiul pentru 30 de secunde, el se va curăța mai ușor.
2. Gătește cu vin de bună calitate. Vinul alb să fie sec.
3. Praful de copt își pierde puterea dacă este lăsat într-un recipient deschis (poate fi chiar plicul lui). Pentru a-i testa puterea fierbeți jumătate de cană de apă cu o linguriță de praf de copt. Dacă nu face bule într-un mod natural și plin de viață, aruncă-l.
4. Pentru un ou poșat perfect fierbe-l în coajă pentru 10 secunde. Apoi aruncă-l în apa cu oțet cu grijă, dar etapa pregătitoare îl ajută să-și păstreze o formă frumoasă.
5. Vrei să știi dacă ai o drojdie bună? Probeaz-o amestecând o lingură de drojdie uscată într-o ceașcă cu 3 linguri de apă călduță și un vârf de cuțit de zahăr. Dacă în cinci minute începe să fiarbă înseamnă că este în viață!
Leave A Comment