Va imaginati ca si fructele pot fi accesorii utile pentru impodobirea casei de Craciun? Ei bine, daca aveti prin casa portocale, lamai, mere, gutui,pere, le puteti taia felii subtiri si usca vreo 5-6 ore la cuptor, dupa care le insirati pe o sfoara. Inspiratia mi-a venit de la site-ul Gardenista, mai exact de aici.

sursa foto: Gardenista

Publicatia online destinata lucrurilor pe care le poti face singura acasa sau in gradina, sugereaza sa taiati feliile de fructe subtiri si sa le bagati 5-6 ore in cuptor. Cum gazele dar si curentul costa, eu am gasit o alta solutie, respectiv uscarea acestor felii subtiri pe o foaie de hartie (pliante de la supermarketuri) pe calorifer.

Dincolo de ce scrie in articolul de pe site, de unde am luat si fotografiile, eu va sfatuiesc sa le dati cu lac de unghii fructele dupa ce le-ati uscat, pentru ca asa nu mucegaiesc si tin tot sezonul de iarna. Fructele uscate oricum nu-si prea mai mentin mirosul, iar cel de lac de unghii de duce in cateva ore dupa ce s-au uscat fructele.

Inainte de a incepe aceasta ghrilanda, faceti rost de o sfoara mai subtire si un ac gros cu care sa patrundeti inclusiv nuca pe la capete. Daca va reusesste ghirlanda sau daca incercati macar sa faceti una, m-as bucura sa ne dati de veste si sa ne povestiti/aratati experienta voastra.