Cafea la nisip + cuptor electric de facut cafeaua

Se spune ca cea mai buna cafea pe care o poti bea pe strada sau pe care o poti prepara artizanal este cea la ibric de cupru facuta la nisip. Banuiesc ca acest obicei va este familiar de la turci ori de pe litoralul romanesc unde am vazut astfel de artizani. Cafea la nisip + cuptor electric de facut cafeaua

Cand am gasit acest video cu modul de preparare/fierbere mi s-a parut potrivit sa va arat un model similar existent si pe piata din Romania, daca indrazniti sa tineti in casa un astfel de “aparat” de facut cafeaua in nisip.

Magazinul Retete TV nu este inca gata dar lucram intens la definirea gamei pe care o vom avea pe site. Piesele principale vor fi oalele/vasele/ obiectele din cupru si trebuie doar sa va convingeti singuri ca sunt cele mai bune apoi eu sunt aici pentru comenzi. Asa se face ca in gama pe care intentionam sa o comercializam avem si un cuptor electric de facut cafeaua la nisip.

Am ezitat sa-l pun pentru ca nu l-am fotografiat cu nisip in el, ci doar varianta fara. Vasul incins electric incinge nisipul si intr-un minut cafeaua din ibricul de cupru este gata. Cam asta este principiul pe care functioneaza. Un astfel de cuptor electric pentru cafea la nisip costa 800 de lei, si are inclus in set, pe langa cuptor si 3 ibrice de cupru (de 400, 500 si 700 ml). Daca doriti puteti comanda cuptorul electric + cele trei ibrice de cupru la adresa contact@retetetv.ro, perioada de livrare fiind insa de minim 10-15 zile.