de Oana Grecea
(sursa foto: Pinterest)
Gatitul împreună e fun, sexy, educativ și îmbunătăște comunicarea în cuplu. De ce nu ați experimenta împreună? Uneori știu că treburile sunt împărțite și partenerul se poate ocupa de altceva în timp ce tu gătești, dar alteori pare că timpul trece mai repede și treaba/mâncarea se face mai rapid dacă gătiți împreună. Dacă sunteți și fericiții posesori ai unei case fără alții prin preajmă (copil, bonă, bunici etc) gătitul poate fi un preludiu pentru ceva mai bun…
Spuneți și voi dacă pozele nu vă inspiră să vă apucați de gătit împreună sau că nu realizați cât de mișto e să te ajute cineva când bucătărești. Îmi amintesc și acum de zilele de început ale căsniciei când experimentam împreună diverse mâncăruri (de fapt nu știam niciunul să facem nimic), asta într-o bucătărie de 2 x 1 metri, însă ne amuzam, căpătam încredere unul în altul, experimentam și construiam amintiri împreună și vise pentru viitor.
Aparent, gătitul și relația cu persoana iubită nu ar avea prea multe legături, dar adevărul este cele două merg mână în mână. Cum? Gătitul este o activitate care permite unui cuplu să se conecteze la un nivel intim, să fie creativi și să-și întărească relația. Ideea de a pregăti o masă cu prietenul sau prietena ta (iubită, soție etc) îi poate excita pe unii, iar pe alții îi poate lăsa indiferenți. Oricât de mult sau de puțin vă bucurați de timpul petrecut în bucătărie, această activitate poate contribui la întărirea legăturii dintre voi, cu rezultate ”delicioase”.
Luați în considerare asta: abilitățile culinare sunt sexy și un iubit/iubită cu valențe de bucătar este de dorit în orice cuplu. Nu trebuie să fie o persoană calificată, trebuie doar să fie dispusă să petreacă timp și să facă un efort în bucătărie. Eu una recunosc că m-am ”dezvoltat” datorită laudelor/încurajărilor soțului și (poate) unei moșteniri genetice bune (toată lumea în familia mea gătește bine).
Chiar și dacă gătiți doar o omletă sau cartofi prăjiți (trebuie curățați, tăiați, pregătită tigaia cu ulei, apoi păziți, întorși, scurși, puși în farfurie), este un proces care aduce un cuplu mai aproape unul de altul doar pentru că au făcut-o împreună. Știu că această afirmație este valabilă mai mult pentru cuplurile aflate la început, dar și pentru cei cu ștate vechi gătitul împreună (mai) poate aduce suprize (este o satisfacție enormă să pregătești masa pentru prieteni și să spui că preparatul ăla delicios este făcut de voi doi…).
1. Învățați împreună
Nu ești sigur/ă ce înseamnă să pasezi un cartof (să faci piure adică)? Nu știi ce cuțit să folosești ca să tai carnea sau legumele? Poate că partenerul tău știe sau poate că răspunsul îl aflați împreună după internet, butonând la tabletă. Nu sunteți în competiție și asta vă relaxează, vă amuză și vă faceți să vă dați seama ce vă place și ce nu, de care din voi se leagă anumite obiceiuri și de care nu (asta după câteva sesiuni de gătit împreună).
2. Comunicați mai bine
Să gătești cu cineva înseamnă să comunici foarte bine, să fii precis, să te exprimi concis (uneori se încinge uleiul și dacă celălalt nu vine mai repede cu ce ai de prăjit stropești tot ce e în jur; alteori te arzi dacă nu-ți dă o cârpă sau o paletă etc). A spune ce-ți trebuie sau ce faci tu și ce ar trebui să facă celălalt este o artă. A ”conduce” în bucătărie înseamnă a fi un bun manager și comunicator. E valabil și pentru cupluri și pentru bucătăriile profesionale.
3. Vă bucurați împreună
După ce ați terminat de gătit și ați gustat preparatul, sunteți satisfăcuți amândoi. Un sărut de final poate fi preludiul unei partide bune de sex, ori chiar amuzamentul din timpul procesului de gătit (când unul din voi a pus zahăr în loc de sare sau mai știu eu ce prostii ați făcut…) vă poate întrerupe pentru ceva mai mult… :)) Oricum ar fi vă veți aminti mereu de acea masă dacă s-a lăsat cu ceva mai mult decât gătit. Chiar și laudele altora la adresa preparatului ori o indigestie (doamne ferește!) vă va face să vă amintiți amuzați de acest proces. Ca om cu experiență în cuplu pot să spun că gătitul împreună a devenit o rutină și că se sfârșește prost dacă unull din noi nu avea dispoziția necesară să fie acolo.
4. Creați amintiri
În străinătate, unele sesiuni foto de logodnă sunt făcute în bucătărie, un mod fun și cool de a spune în imagini câteva lucruri despre cuplu. De ce nu ați încerca și voi asta? La orice vârstă, o sesiune foto în bucătărie, în ținute ”de casă” poate fi ceva creativ și despre care să povestiți mult timp de atunci înainte.
5. Va iubiti mai mult
Faptul că faci ceva bun și delicios de mâncare îl poate face pe partener să te iubească mai mult, să te găsească sexy, să te vadă cu alți ochi ori chiar să aibă fantezii mai multe cu tine în bucătărie. Este o vorbă care mie-mi place: locul femeii e în bucătărie, privind la soț cum gătește… (variantele sunt și cu un pahar de vin în mână, deși dacă te gândești invers poate fi luat ca ofensă). Cum arată și pozele, de la o cafea poți ajunge la altceva…
Leave A Comment