Cand e vorba de copt, jucam dupa niste reguli daca vrem ca prajiturile sau dulciurile noastre sa iasa bine. Publicatia Bon Apetit trece in revista 11 lucruri esentiale de care trebuie sa tii cont atunci cand coci ceva la cuptor, daca vrei ca totul sa fie perfect. Hai sa le trecem impreuna cu vederea, dar pentru detalii te invit insa sa intri aici.
1. Foloseste ingrediente la temperatura camerei.
2. Investete in ustensile de copt de calitate (tava, hartie de copt sau suport de silicon etc)
3. Pune unt si faina cu generozitate in tava (atunci cand e cazul sa o ungi), inclusiv pe la colturi.
4. Cantareste ingredientele.
5. Arunca produsele vechi gen praf de copt, bicarbonat ori amoniac daca vrei sa-ti creasca frumos aluatul. Acestea au durata scurta de viata.
6. Aloca-ti timp suficient pentru fiecare etapa a retetei pe care o parcurgi.
7. Foloseste sare la fiecare reteta cu zahar.Pune mai bine in valoare celelalte ingrediente.
8. Roteste tava la jumatatea procesului de copt.
9. Nu ignora indicatiile privind temperatura cuptorului si timpul de gatire. Chiar sunt importante.
10. Lasa prajitura sa se raceasca complet.
11. Foloseste substituenti pe propriul risc (agave sau sirop de artar in loc de zahar spre exemplu).
Leave A Comment