RETETE TV porneste seria evenimentelor pentru copii cu cele destinate aniversarilor – Kids cooking party. Vrei ca fiul tau/fiica ta sa se joace dar sa si invete in acelasi timp? Vrei sa vezi cum se descurca in “echipa” si ce abilitati are? Incearca evenimentele Kids cooking party, care au loc la sediul nostru (Domnesti, Ilfov) ori in locatia aleasa de tine (in masura in care este utilata corespunzator).

Petrecerile noastre se adreseaza unui grup de circa 10 copii (minim 5) si pot fi inclusi si parintii, daca isi doresc asta. Kids cooking party se recomanda pentru varstele 3-5 ani, 6 – 8 ani, 9-12 ani. Desigur, stim cum e cu prietenii cu odrasle de varste diferite care nu s-ar incadra in categoria de varsta a copilului tau. Daca se stie dinainte, nimeni nu se va plictisi si fiecare va avea ceva de facut potrivit “experientei” sale de viata.

Incearca Kids cooking party pentru ca vor fi doar ingrediente naturale, copiii vor manca ce gatesc dar vor avea si mici surprize, amuzamentul va fi la el acasa iar petrecerea este mai domestica, daca asta iti doresti. Iti propunem ceva nou si educativ in acelasi timp.

Copilul de orice varsta poate juca un rol in bucatarie. Cu cat este mai expus procesului de gatire si ingredientelor in general, cu atat isi va construi o curiozitate si apreciere mai mare fata de mancare si sanatate in general. Noi nu credem ca un copil nu are ce cauta in bucatarie. El poate face multe daca il si lasam. In procesul prepararii mesei, e bine sa le lasam decizia de a alege ce sa gatim pe baza ingredientelor avute. Copilului ii pui mai multe optiuni in fata si el poate alege ce gatiti la acel pranz. Atelierele/evenimentele de Cooking party sunt gandite in functie de numarul de copii si adulti prezenti, in functie de varsta si de locatie. Unele spatii nu au cuptor sau plita si atunci se recomanda preparate “la rece” sau joaca cu ingredientele. Dar ce este sigur e ca ei vor putea framanta, amesteca, butona fara teama ca se face mizerie, principalul impediment pentru care parintii nu-si lasa copiii sa experimenteze.

deschidere 3_resize

De ce sa nu faceti o petrecere intr-un simplu spatiu de joaca sau la clasicul McDonald’s? Pentru ca gatitul este una dintre cele mai senzoariale activitati (gusta, miros, pipaie) dar dezvolta si abilitati motorii foarte fine. Pentru ca gatitul cu copiii poate fi distractiv si le stimuleaza creativitatea. Plus ca fac din ei viitori adulti descurcareti. Daca fac asta in joaca – toti isi doresc sa framante, sa combine, sa apese pe butoanele unui mixer – vor manca propria lor creatie. Cel mai distractiv moment este cel cu pizza cand fiecare isi pune ce doreste pe blatul preparat dar framantat de cei mici si apoi vor sa-si manance capodopera. De aici am concluzionat si ca se poate incuraja astfel mancatul sanatos doar prin faptul ca copiii vor vrea sa incerce ceea ce au pregatit cu mainile lor.

Gatitul dezvolta increderea in fortele proprii, increderea ca si el poate realiza ceva de care sa fiti mandri. Va vrea cu siguranta sa se laude cu ce a realizat. Copiii mai mari (8-12), care poate au mai “mesterit” ceva in bucatarie pot trece la o etapa mai avansata, de exemplu pot orna blaturi de tort facute in casa cu creme naturale.

Activitatile si retetele sunt adaptate pe varste si locatie, dar trebuie sa retineti ca timpul pentru fiecare reteta va fi dublu sau chiar triplu cu copiii.

Pentru detalii personalizate contactati-ne pe adresa contact@retetetv.ro.

RECOMANDARE:

Ne-am gandit ca poate ne credeti mai tare daca va aratam si un articol din New York Times, publicatie care a inceput o serie de retete executate de copii, dar care a scris si un articol “Gatitul cu copiii: 5 motive pentru care ar trebui s-o faca“. Printre ele se numara: 1) copiii care gatesc devin copiii care gusta si uneori mananca; 2) copiii care gatesc spun Pot nu il iau pe NU in brate; 3) gatitul este o cale de a vorbi de sanatate si ingrediente sanatoase. Cititi articolul aici.